Olvasási idő: 2 perc

A tanulmányi út során a diákok látogatást tettek Georgia uniós csatlakozásával foglalkozó intézményekbe, ahol kulcsfontosságú kerekasztalbeszélgetéseken vehettek részt diplomatákkal, parlamenti képviselőkkel és a kutatóintézetek képviselőivel.

Az utazás során Tbilisziben lehetősége volt a diákoknak látogatást tenni Európai Unió és NATO Információs Központba, ahol Tornike Parulava, a Biztonságpolitikai és Euroatlanti Integrációs osztály igazgatója, valamint Archil Karaulashvili, a Georgiai Külügyminisztérium Európai Uniós Főigazgatóságának főigazgatója fogadta a hallgatókat az intézet igazgatóhelyettesével.

Ezt követően a diákok látogatást tettek a Georgiai Parlamentben, ahol Mariam Lashkhinak, a Parlament Külügyi Bizottságának elnökhelyettesének tehették fel kérdéseiket.

A delegáció ellátogatott Magyarország tbiliszi Nagykövetségére, ahol Mikecz Gábor konzul fogadta a hallgatókat. A beszélgetésen kiemelt szerepet kaptak a magyar-grúz kapcsolatok, illetve Georgia uniós kilátásai. Ezt követően a tbiliszi Diplomáciai Intézet által szerveztt előadáson vettek részt a hallgatók.

Az utazás során az Európai Tanulmányok Műhely vezetője, Rodrigo Ballester nagy sikernek örvendő előadást tartott a tbiliszi Shokhumi Állami Egyetem hallgatóinak és professzorainak az Európai Unió bővítési politikájáról. Ezt követően az MCC diákjait az Európai Unió delegációja fogadta, ahol a hallgatók tehették fel kérdéseiket Catalin Ghermannak.

Az informatív programokat követően a delegáció munkavacsorán vehetett részt a georgiai kormány képviselőivel, ahol a szakmai tapasztalatokon felül a gúz kultúrával is megismerkedhettek a hallgatók.

Végül, de nem utolsó sorban Dr. Kozma Tibor, az Európai Unió Georgiába telepített megfigyelő missziójának helyettes vezetője fogadta a delegációt egy beszélgetés keretein belül, amely során ismertette a misszió munkáját és betekintést engedett a jelenlegi grúz-orosz viszonyokba.